Kontakt

 

Klarna Checkout og PayPal

- enklere betaling!

Ofte er selve betalingen i nettbutikken det mest kritiske steget i jakten på konvertering.
En trygg, enkel og oversiktlig betalingsprosess øker sjansen for at kjøp gjennomføres.

 

I Multicase tilbyr vi integrasjoner mot de aller fleste store betalingsaktørene på markedet, inkludert Klarna og Paypal.
Felles for disse to tilbyderne er at deres betalingsløsninger har fått en oppgradering.
Vi ser her nærmere på hva dette kan bety for deg og din nettbutikk.

 

 

Klarna Checkout

Klarna har som målsetning å gjøre det enkelt for kunder å handle i nettbutikken. Deres løsning – Klarna Checkout – har vært på markedet en god stund, og tilbyr kundene fleksibilitet i hvordan man betaler, enten direkte ved kjøp, etter at de har mottatt varen eller ved delbetaling. Har kunden blitt godkjent hos Klarna, får du som butikk alltid betalt.

 

Klarnas siste versjon – Klarna Checkout versjon 3 gjør betalingsprosessen enda «smoothere». Multicase tilbyr integrasjon mot denne nye Klarna-versjonen.

Vi tok en prat med betalingsguru på webavdelingen hos Multicase, Audun Simonsen, for å få bedre oversikt over hva som er nytt i Klarnas nyeste versjon.

 

Hva er nytt i Klarna Checkout?

– Det er i hovedsak tre markante forskjeller, forteller Audun.

1. Flere betalingsmåter integrert i Klarna Checkout

I Klarnas nyeste versjon har de innført mulighet for integrasjoner mot andre betalingsmåter enn det Klarna støtter. Dette kaller de Klarna External Payment Methods, forklarer Audun.Dette betyr at man via Klarna kan tilby valgmuligheter for kundene som eksempelvis Vipps, Paypal og Netto + X dager.

Dette betyr at du vil kunne tilby en flott kassaopplevelse for alle kundene dine, uavhengig av hvordan de vil betale. Når betalingsvelgeren er synlig for brukeren, vil de se de eksterne betalingsmetodene du har lagt til i listen over tilgjengelige betalingsmetoder.
2. Støtte for B2B-kunder

Klarna Checkout versjon 3 støtter betaling for B2B-kunder. Dette er en dimensjon ved Klarna som lenge har vært savnet, ifølge Audun. – Klarna har vært markedsledende som betalingsmetode ovenfor sluttbrukere, men har lenge manglet motstykket mot bedriftskunder.
3. Støtte for flere land og valutaer

I Klarna Checkout versjon 3 er det også støtte for flere land og valutaer. – Dette er i tillegg konfigurerbart per nettbutikk, forklarer Audun. Dette gir en større fleksibilitet for kunder som opererer i flere markeder.
 

Klarna Checkout versjon 3 er tilgjengelig fra Multicase webversjon 4.20.03.

PayPal

PayPal er en ledende global betalingstjeneste, og markedsfører seg som en tryggere og raskere måte for å betale og ta betalt på nettet. Det er enkelt å betale og overføre penger med PayPal uten å oppgi betalingsopplysninger.

PayPal legger til rette for global netthandel med mer enn 192 millioner aktive kontoer i over 200 land og regioner over hele verden, og støtte for 25 ulike valutaer.
Nytt i PayPal integrasjonen

PayPal er flyttet til et nyere API, forteller Audun. Funksjonsmessig er løsningen ellers den samme som tidligere, men vi jobber nå med å implementere støtte for salgstransaksjoner, SALE. Dette innebærer at vi kan trekke beløpet når ordre opprettes, i stedet for å vente til ordren meldes ut.

PayPal kan leveres i dag, med da altså uten støtte for SALE.