Kontakt

Harmonie

 

Harmonie Norge AS - valgte Multicase basert på gode erfaringer.

Harmonie Norge AS har en krystallklar visjon – de skal gjøre valget av dører, vinduer og garasjeporter enkelt for sine kunder. For dem var valget av forretningssystem også enkelt. Multicase har vært med på laget siden etableringen i 2011. 

Vi møter en blid og fornøyd daglig leder Glenn Jarle Eriksen i lyse og trivelige lokaler ved selskapets hovedkontor på Borgeskogen i Stokke. Her jobber totalt 25 ansatte fordelt på administrasjon, salg og lager. På fabrikken på Stord jobber ytterligere 50 ansatte. 

Selskapet ble startet av Marcus Ødegaard, og til å begynne med holdt de hus på ulike lokasjoner i Sandefjord. – Vi flyttet til Borgeskogen i 2013, forteller Glenn Jarle. Han tar oss med på en omvisning på det 9 000 m2 store lageret. – Herfra har vi direkte distribusjon ut via Bring. Han peker på store containere. – Containerne fylles opp og sendes ut jevnlig. Vi får daglig inn tre til fem biler med varer, og har rundt 20 000 utsendinger i året. 

Det er med andre ord ikke vanskelig å forstå hvorfor Harmonie Norge AS definerer seg som en logistikkbedrift. – Det er rundt logistikken selve hjertet i Harmonie ligger, forklarer Eriksen. Vi er Norges største totalleverandør av dører, vinduer og garasjeporter og med hele Norge som nedslagsfelt. 

Truck

Rask vekst

Harmonie har 3 selgere ute på veien som dekker stort sett hele Norge. – Vi leverer til de store byggevarehusene som Coop og Mestergruppen. En del entreprenører i hus- og hyttesegmentet står også på kundelisten, forteller Eriksen. På få år har selskapet vokset til en omsetning på imponerende 285 millioner.
– Det er krevende med så stor vekst rent logistikkmessig, innrømmer Eriksen. Selskapet har derfor vært fokusert på at veksten ikke skal være raskere enn de kan håndtere med en god logistikkfunksjon. – Heldigvis har vi et solid forretningssystem i bakkant som enkelt skaleres for vekst. Det er betryggende. I tillegg er systemet imponerende stabilt og er svært enkelt å bruke.

Tredjepartsintegrasjoner

Harmonie AS har i tillegg valgt å knytte til seg tredjepartsystemer, blant annet Supply Chain Planning, et prognoseverktøy som hjelper å utarbeide innkjøpsforslag basert på sesong og trender. – Kort fortalt er den en innkjøpsmodul på anabole steroider, smiler Glenn Jarle. Systemet er koblet til Multicase, en integrasjon som fungerer veldig bra.
Daglig leder kan også avsløre at de akkurat har signert kontrakt med Consafe Logistics om et nytt WMS system. – Det er alltid en fordel når systemene kommuniserer sammen, det letter hverdagen vår veldig.

Harmonie

Skandinavisk produksjon

I motsetning til mange andre bedrifter som flytter produksjonen ut av Norge og Skandinavia, går Harmonie i motsatt retning. – Vi har produksjon av dører i Sverige og Finland. 1. september i år overtok vi også vindusprodusenten Mestervindu på Stord i Hordaland, forteller Eriksen stolt.


Han legger ikke skjul på at nettopp dette er med på å gi Harmonie en god standing i bransjen. – Vi har tro på at det er fullt mulig å produsere lønnsomt i Norge, så lenge man har flinke folk og fokus på optimalisering. Vi har en mye nærere tilknytning til produksjonsenhetene, noe vi bare ser som en fordel.


Harmonie lager også garasjeporter som settes sammen ved hovedkontoret i Stokke. – Vi får elementer og utstyr fra Nederland og monterer og sender ut selv. En innovativ nyhet er vippeport i elementform. Innovasjon er viktig for oss. Vippeporter er ikke så lett å få tak i lenger, men med vår nye løsning kan disse lett monteres på kort tid i motsetning til leddporter som gjerne tar 2-3 timer å få på plass.

 

Valg av Multicase

Multicase har vært med helt siden oppstarten av Harmonie. På spørsmål om hvorfor man valgte dette systemet, er det naturlig å henvende seg til eier og grunnlegger, Marcus Ødegaard. – Flere av oss hadde god erfaring med Multicase fra tidligere arbeidsgiver og så dermed ingen grunn til å lete etter noe annet. Dette var et system vi kjente godt og var trygge på. Hvorfor vurdere andre systemer når man vet at det fungerer for vår type bedrift, legger han smilende til.

Glenn Jarle Eriksen kom til Harmonie i 2015 med bakgrunn fra selskaper som Norsk Gjenvinning og Bring Cargo. – Jeg har jobbet med systemer som SAP og Navision. Min erfaring er at Multicase er vesentlig enklere å bruke. Marcus Ødegaard sier seg enig i denne vurderingen. – Multicase er utvilsomt det mest brukervennlige og komplette systemet jeg har vært borti, og jeg anbefaler det gjerne til andre.

 

Veien videre

Harmonie Norge AS har en klar ambisjon om videre vekst. – Vi føler vi har en solid grunnmur på plass med gode systemer og kompetente medarbeidere. Vi har stor tro på den forretningsmodellen vi har etablert og ønsket bygge videre på den, sier Glenn Jarle. Det siste året har selskapet også fått på plass egen markedsavdeling og IT, og føler seg dermed rigget for fremtiden.
– Vi føler vi har gjort mye riktig og ønsker å fortsette i samme spor, alltid med kunden i fokus. Valget for dem skal være enkelt, avslutter Glenn Jarle. Valget skal være Harmonie